Nimmerdor is een 48 hectare groot, uniek en gevarieerd bosgebied met diverse natuur- , recreatie- en cultuurwaarden. Veel inwoners van Amersfoort en omgeving gebruiken het bos voor wandelingen met en zonder hond, hardlopen, fietsen en andere recreatieve activiteiten. Het bos is eigendom van en in beheer bij de gemeente Amersfoort en is publiek toegankelijk

Tot 1986 was het bos onderdeel van het particuliere landgoed Nimmerdor, dat in de 17e eeuw werd aangelegd door Everard Meyster. Het overgebleven particuliere deel, gelegen aan de Arnhemseweg, wordt nog steeds bewoond en is niet publiekelijk toegankelijk.

Activiteiten van de Stichting

De Stichting Behoud Nimmerdor (SBN) zet zich sinds 1987 in voor de instandhouding en het zo mogelijk in de oorspronkelijke staat herstellen van het openbare bosgebied Nimmerdor als natuur- en recreatiegebied. De SBN houdt contact met de gemeente Amersfoort, en was betrokken bij de opstelling van het nieuwe Beheerplan 2015 – 2035 en het Lanenherstelplan. Deze plannen vormen de basis voor het onderhoud en de ontwikkeling van het bos. De SBN volgt ook kritisch de uitvoering van de plannen.

Adres

Ons Adres:

Zandbergenlaan, Amersfoort

GPS:

52.1402098, 5.3912269

Telefoon:

-