Stichting Elisabeth Groen is verantwoordelijk voor inrichting en 10 jaar beheer van het toekomstig park voor en door bewoners: Elisabeth Groen. Dit park wordt aangelegd op het terrein van het voormalige Elisabethziekenhuis. Het Inrichting-en-Beheerplan is in co-creatie van gemeente en bewoners van Amersfoort in 8 maanden opgesteld en in december 2013 bijna unaniem door de gemeenteraad vastgesteld. Helaas hebben we een aantal jaren moeten wachten voordat de ziekenhuisgebouwen werden gesloopt. In overleg met de gemeente is in 2018 fase 1 van de aanleg gestart en konden we eindelijk aan de natuurontwikkeling beginnen. Eind 2019 zal het sloopterrein worden opgeleverd en 2020 kan de aanleg worden voltooid. Kijk hier voor de plattegrond van het park.

Aanleg en beheer wordt door bewoners in samenwerking met een aannemer uitgevoerd. En natuurlijk kun jij ook meedoen! Meld je aan voor de maandelijkse natuurwerkdagen, help mee in de werkgroep communicatie of op diverse andere manieren om samen het park voor en door bewoners een succes te maken!

Het voormalig ketelhuis-met-schoorsteen van het ziekenhuis blijft staan op verzoek van Siesta. Stichting Elisabeth Groen heeft samen met de stadsmakelaar verschillende partijen bij elkaar gezocht om te zoeken naar een groep die dit pand zodanig kunnen invullen dat het gebouw past bij het park. Dit heeft geresulteerd in de Initiatiefgroep Parkhuis Amersfoort. Onder de nieuwe naam Bijzondere Gasten zullen zij het Ketelhuis een nieuwe bestemming geven, een plek om te ontdekken en te ontspannen.

 

Adres

Ons Adres:

Heiligenbergerweg 157, Amersfoort

GPS:

52.1462318, 5.4028996

Telefoon:

-