6-minuten-hartstichting

Het landelijke netwerk van burgerhulpverleners van HartslagNu is sinds 30 september 2016 live in Amersfoort.

In mei 2019 hadden wij ruim 2.300 burgerhulpverleners en meer dan 200 AED’s (waarvan 60% op 24/7 basis beschikbaar).

De Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort beheert dit netwerk van burgerhulpverleners bij reanimaties en publiek toegankelijke AED’s binnen de gemeente Amersfoort, in samenwerking met hartslagnu.nl, de gemeente Amersfoort en de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU). De Stichting is opgezet door een aantal Amersfoortse burgers die constateerden dat er landelijke initiatieven waren, maar die niet in Amersfoort zijn opgepikt. Wij werken als vrijwilligers en worden dus niet betaald. Wij zijn afhankelijk van subsidies en giften om ons netwerk snel te kunnen uitbreiden.

Via Hartslagnu kunnen burgerhulpverleners worden opgeroepen door de meldkamer ambulancezorg (de 112-meldkamer) om bij een melding van een hartstilstand, binnen de cruciale eerste 6-minuten en in afwachting van de andere hulpdiensten, naar het slachtoffer te gaan en met de reanimatie te beginnen. Ook worden andere burgerhulpverleners gealarmeerd om een AED op te halen en naar het slachtoffer te brengen. Kijk op onze website www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl hoe dit werkt.

Om mee te doen hebt u een erkend en geldig reanimatiecertificaat nodig. Kijk voor cursussen in Amersfoort op www.reanimatiecursus-amersfoort.nl. Meld u na het volgen van een cursus aan bij http://www.hartslagnu.nl

Daarnaast hebben we AED’s nodig die, in een ideale situatie, altijd (ook buiten kantooruren) beschikbaar zijn, bijvoorbeeld in een buitenkast aan de gevel naast de voordeur. Heeft u een AED op kantoor/in uw bedrijf/uw instelling of in uw woonhuis, meld deze dan aan! Om heel Amersfoort te dekken, hebben we naar schatting 250 AED’s nodig die altijd toegankelijk zijn. Help mee en meld uw AED aan! Kijk voor de actuele dekking van AED’s op onze dekkingskaart in de HartslagNu app of hier.

Alleen aanmelden bij HartslagNu werkt. Alleen deze AED’s worden door de 112-meldkamer opgeroepen bij een hartstilstand.

Wij zoeken voor 31 Amersfoortse wijken een wijkcoördinator en een of meer vrijwilligers om ons te helpen de AED’s in de wijk op te sporen, aan te melden, en regelmatig te controleren. Meld u aan via wijken@reanimatienetwerk-amersfoort.nl

Meld uzelf of uw AED direct aan bij het netwerk: www.hartstichting.nl/reanimatie

Red levens, volg een erkende reanimatiecursus en meld u aan bij www.hartstichting.nl/reanimatie

Contact Owner