Transitieschool.nl biedt vanaf november 2015 workshops (en later ook cursussen) aan om samen – stapje voor stapje – te leren de transitie naar een duurzamere samenleving te maken, door middel van vaardigheden, kennis en netwerk.
Oftewel: wat kan ik doen om te leven zonder de aarde en alles wat daarop leeft te schaden?
Waar je mee aan de slag gaat is het op alle domeinen van je leven verminderen van je uitstoot van schadelijke gassen, afval, gebruik van chemicaliën en grondstoffen en oneerlijke sociale verhoudingen.

Het programma is gericht op meer zelfvoorziening, hergebruik, reparatie, verantwoord kopen en wonen en waar nodig bewustwording, systeemdenken, discussie en een kleinere ecologische voetafdruk in het algemeen.
Je kunt hierbij denken aan zelf dingen kweken of maken, je huis isoleren, repareren, permacultuur, koken met een kleine voetafdruk, eetbare wilde planten zoeken en bijvoorbeeld koelen zonder koelkast.

Het op één lijn brengen van je “doen” en “denken” maakt blijer. Met een beetje hulp van ons en van anderen kan je in je eigen tempo, binnen jouw mogelijkheden en zonder voorkennis aan je transitie werken.

De opzet van Transitieschool.nl is laagdrempelig, iedere volwassene kan deelnemen.
Programmering: iedereen (liefst uit Amersfoort) mag ideeën voor workshops (later misschien cursussen) aandragen en voorstellen om een workshop of cursus te geven (bij voldoende deskundigheid). De organisatoren beslissen over programmering. Met deze opzet vindt in de stad kennisdeling plaats.
Frequentie: voorlopig eens per maand; als het concept aanslaat, vindt uitbreiding plaats.
Kosten: je betaalt wat je de workshop waard vond of naar draagkracht.
Aantal deelnemers/workshop: 15 personen. Bij grotere belangstelling eventueel herhaling.
Locatie: in principe op het terrein van De WAR: Kleine Koppel 40, Amersfoort
Organisatoren: Transitielab/IVN werkgroep Duurzaamheid. Zij verzorgen publiciteit, ruimte, programma, materialen en docenten.

Wil je deelnemen aan een workshop? Heb je een idee voor een activiteit of wil je helpen? Mail ons dan op info@transitieschool.nl.

Je kunt ons ook vinden op Twitter: @transischool033 en je aansluiten bij onze Facebookgroep.

Adres

Ons Adres:

Kleine Koppel 40 Amersfoort

GPS:

52.1625182, 5.3770571999999675

Telefoon:

-

Email:

-

Web:

-