Jouw kans om je mening te geven over de Regionale Energiestrategie Amersfoort

Jouw kans om je mening te geven over de Regionale Energiestrategie Amersfoort

Bod RES Amersfoort: behoorlijke ambitie, vraagtekens bij haalbaarheid en locatiekeuzes, zegt Natuur- en Milieufederatie Utrecht

De regio Amersfoort zet in haar bod voor de RES in op 0,5 TWh aan duurzame energie uit wind- en zonprojecten in 2030. Onderdeel daarvan is de 0,09 TWh aan lopende en al gerealiseerde initiatieven. Op het eerste gezicht een mooie inzet, maar bij de beoogde uitwerking heeft de NMU grote vraagtekens. Een groot deel van de opwek zou namelijk terechtkomen in kwetsbare natuurgebieden, terwijl in andere gebieden kansen voor lokale initiatieven juist onbenut blijven. Daarom roepen de NMU, natuurbeheerders en energie-initiatieven in een brief op tot verbeteringen.

In de regio Amersfoort, bestaande uit 7 gemeenten (het blauwe deel op de kaart), is recent een concept-RES gepubliceerd. Tot en met 30 april 2020 kunnen belanghebbenden via deze link de teksten en kaarten bekijken, en hun mening geven via het reactieformulier. Daarna besluiten de volksvertegenwoordigers over de stukken die bij het Rijk moeten worden ingediend.

Lees het hele stuk van Natuur- en Milieufederatie Utrecht hier.

Delen
18 april 2020No comments
Comments

Comments are closed here.