Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Keistad Fietsfestival opent met filmfestival

Keistad Fietsfestival opent met filmfestival
Het eerste Keistad Fietsfestival dat van 11 tot en met 14 oktober in Amersfoort gehouden wordt, opent op donderdag 11 oktober met het International Cycling Film Festival (ICFF) in Filmtheater De Lieve Vrouw. Vanaf dat moment staan de hele week allerlei activiteiten op het programma. Het hoogtepunt is op zaterdag 13 oktober in De Nieuwe Stad met een grote Fiets Fair met allerlei activiteiten, workshops, clinics en foodtrucks.
Tal van ondernemers en inwoners helpen mee om dit eerste Keistad Fietsfestival tot een succes te maken. Toen de organisatoren van het ICFF Amersfoort hoorden van de plannen van het Keistad Fietsfestival, zijn er direct contacten gelegd. “Vorig jaar hebben we voor het eerst het fietsfilmfestival naar Amersfoort kunnen halen in samenwerking met het fietscafé en 033opdefiets. Natuurlijk mag het nu ook niet ontbreken op dit Keistad Fietsfestival.” Het programma is gevarieerd met kortere en langere films en documentaires. Het is voor zowel filmliefhebbers als fietsliefhebbers een unieke kans om dit soort films te zien. Maar ook voor mensen die gewoon eens iets anders willen zien of voor kinderen vanaf 10 jaar, is het filmfestival een aanrader. De Duurzame Week 033, het International Cycling Film Festival én Keistad Fietsfestival presenteren gezamenlijk de documentaire Bikes vs Cars op 13 oktober. En op zondag 14 oktober is de Nederlandse première van de mountainbikefilm The Moment!
Het eerste Keistad Fietsfestival biedt een breed programma met fietsactiviteiten voor jong en oud. Er zijn lezingen, toertochten, de Kids Night Ride en voor de sportievelingen een MTB toer en een wielrentoertocht. Ook is er een grote fietsoptocht waaraan iedereen kan meedoen. Het hoogtepunt is op zaterdag in De Nieuwe Stad met een grote Fiets Fair met allerlei activiteiten, workshops, clinics en foodtrucks. Het wordt een feestje met de fiets in de hoofdrol, een sociaal festival voor en door inwoners van de regio. Meer informatie is te vinden op de website www.keistadfietsfestival.nl. Ook is er vanaf 1 oktober een pop-up fietscafé op de Kamp 16 in Amersfoort waar belangstellenden kunnen binnenlopen.
Zie ook voor meer informatie:  180926 Keistad Fietsfestival_flyer_A5
Delen
1 oktober 2018 / door / in , ,
Reacties

Reageer op dit bericht

Facebook reacties