Ken jij jongeren die in aanmerking komen voor het Red Cross Talent Award?

Ken jij jongeren die in aanmerking komen voor het Red Cross Talent Award?

De Red Cross Talent Award is een talentprogramma voor jongeren van 15 tot 30 jaar. Jongeren (Talent Coaches) van 20 tot 30 jaar krijgen de kans om coaching vaardigheden te ontwikkelen en de 15 tot 20 jarigen (Young Talents) krijgen een programma aangeboden om zo zelfstandig mogelijk aan hun persoonlijke doelen te werken. Het project start in Amersfoort in maart en loopt tot september.

Het programma is gebaseerd op het programma van de International Award for Young People (www.award.nl) . Dat biedt jonge mensen een uitdagend en spannend programma. Jongeren doen nieuwe ervaringen op, verleggen grenzen en zijn maatschappelijk actief. Hierdoor ontdekken zij dat ze een verschil kunnen maken en succesvol kunnen zijn. Het Rode kruis biedent hun coaching op hun persoonlijke ontwikkeling, de jongeren doen vrijwilligerswerk waarin ze kunnen groeien en anderen helpen. Ze gaan sportieve uitdagingen aan, volgen een gecertificeerde EHBO-opleiding en gaan samen op teamexpeditie.

Dit programma is geselecteerd als onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd (opvolger van de Maatschappelijke Stage), waarmee de overheid jongeren met diverse achtergronden wil stimuleren om maatschappelijk actief te worden. Dat zorgt ervoor dat er voor de jongeren veel mogelijkheden en geen eigen kosten zijn.

Meer weten? Zie ook de ‘Postcard Talent Award Amersfoort Eemland‘ en kijk op de website www.rodekruis.nl/amersfoort-eemland.

Ken jij jongeren die gebaat zouden zijn bij dit programma? Mail het Rode Kruis op talentaward.utrecht@rodekruis.nl.

Delen
4 maart 2019No comments
Comments

Comments are closed here.