Kenniscafé van Operatie Steenbreek: ‘Water in de tuin’

Kenniscafé van Operatie Steenbreek: ‘Water in de tuin’

foto boven: Wadi in de Breitnerstraat

Is het een schutting of een regenton?

En dit is maar een voorbeeld van wat je krijgt te zien op de inspiratie avond voor hoveniers en tuinontwerpers. Innovatieve oplossingen maken het steeds makkelijker om hemelwater op te vangen in de tuin. Op 29 november organiseren Operatie Steenbreek Amersfoort, ‘Lekker in je tuin’ en de Gemeente een kenniscafé in het Groene Huis in park Schothorst. Op deze avond worden een aantal ontwikkelingen op het gebied van wateropvang gepresenteerd.

Tuinen vergroenen met ‘Operatie Steenbreek’

Vanaf 2016 werken steeds meer bewoners, organisaties en groenprofessionals samen om Amersfoort groener te maken in het netwerk Operatie Steenbreek Amersfoort. Met de aanleg van voorbeeldtuinen willen we klimaatvriendelijke maatregelen onder Amersfoorters promoten. Een groene tuin is namelijk niet per definitie intensiever in onderhoud dan een tegeltuin. En ook belangrijk voor het opvangen van regenwater en het leven van dieren in de tuin, straat, buurt, wijk en stad. Vooral hoveniers en tuinontwerpers zijn bij het beginstadium essentieel. Om die reden nodigen we deze professionals uit om te zien wat er mogelijk is.

Praktijk ter inspiratie

Op 29 november komt de duurzaamste hovenier van Nederland, Sjaak Willemstein, vertellen over zijn drijfveren en wat duurzaamheid betekent voor zijn werk als hovenier. Ook geven verschillende leveranciers een korte toelichting over hun product o.a. Aquaflow, waterschuttingen, Hydrorock, infiltratiekratten en half-verhardingen. Daarnaast is er een mini-beurs waar je veel info en praktische tips krijgt over het gebruik van deze producten. Met informatie over opvang en infiltratie van hemelwater, waterdoorlatende verhardingen en over de beplanting van wadi’s.

Hydroblobs Mezekouw

Kenniscafé 29 november

Wil je meer weten over mogelijkheden en producten om toe te passen in tuinen? Kom dan naar het kenniscafé op donderdagavond 29 november in Het Groene Huis, park Schothorst, van 19.30 – 21.00 uur. Informatie over het programma van het kenniscafé is terug te lezen op de website van het Groene Huis in het agenda item van 29 november.

Aanmelden en meer informatie graag per email aan Eveline Beukema eveline@operatiesteenbreek.nl.