Kom naar de Amersfoortse Bijenbrainstorm

Kom naar de Amersfoortse Bijenbrainstorm

Help de wilde bij! Deel je kennis, pitch je ideeën, bied je hulp aan, praat mee!

Wanneer:         donderdag 4 oktober (dierendag) 19:30 – 21:00
Waar:               binnentuin De War, Geldersestraat 6, Amersfoort
Aanmelden:    graag, via: st.elisabethgroen@gmail.com

De wilde bij wordt met uitsterven bedreigd. Alleen al in Nederland dreigt de helft van de soorten te verdwijnen. (Van de 358 soorten staan er 188 op de ‘rode lijst’ met bedreigde soorten.) Dat is een groot probleem, want wilde bijen zijn hard nodig om onze gewassen te bestuiven.

Op 6 juli jongstleden gaf Dierenpark Amersfoort naar aanleiding van het 70-jarig bestaan een mooi cadeau aan de stad: een geldbedrag dat volledig gebruikt gaat worden om de wilde bijen in de regio Amersfoort te helpen. Burgemeester Bolsius, die de de cheque in ontvangst nam, gaf hem direct door aan Stichting Elisabeth Groen. Niet omdat wij zoveel verstand hebben van wilde bijen, maar omdat hij ons in staat acht iedereen die dat wél heeft samen te brengen. En dat is wat we gaan doen, tijdens de eerste Amersfoortse bijenbrainstorm, op dierendag, in de binnentuin van De War.

Naar wie zijn we op zoek?

Naar iedereen met een hart voor de natuur en biodiversiteit in het algemeen, en de wilde bij in het bijzonder.

Wat willen we bereiken met deze eerste bijenbrainstorm?

We willen zoveel mogelijk bijenkenners en andere natuurliefhebbers met elkaar in contact brengen. Zodat we samen een goed plan kunnen maken én uitvoeren om de wilde bijen in Amersfoort te helpen. Bijvoorbeeld door te zorgen voor meer bloemen en nestelplekken, en manieren te vinden om ‘rommelige randen en hoeken’ te bevorderen.

Doe je mee?

Kom donderdagavond 4 oktober 19:30 u. Naar de binnentuin van De War. We vinden het fijn als je laat weten dat je erbij bent en wie je meeneemt: st.elisabethgroen@gmail.com.

Wil je wel meedenken of meehelpen, maar ben je verhinderd? Laat het ons vooral weten, dan houden we je op de hoogte.

Hopelijk tot snel!

Delen
24 september 2018No comments,
Comments

Comments are closed here.