KrijgdeKleertjes start in Amersfoort met kinderkleding ‘ruilpunt’

KrijgdeKleertjes start in Amersfoort met kinderkleding ‘ruilpunt’
Wat doe je met de shirtjes waar je kind niet meer in past? Die ruil je! Al ruim 5000 ouders uit heel Nederland ruilen kinderspullen bij ruilpunten in hun buurt of via de website KrijgdeKleertjes.nl. Nu start ook in Amersfoort een ruilpunt. Wie kinderkleding overheeft kan deze hier langsbrengen en meteen iets leuks in ruil uitkiezen. Dat is duurzaam en gezellig tegelijkertijd.
In heel Nederland zijn KrijgdeKleertjes ruilpunten waar ouders bij vrijwilligers hun kinderkleding kunnen ruilen. Vanaf 4 juni 2018 is er in Amersfoort in principe elke eerste maandagavond van de maand een ruilavond in ‘Speeltuin Kruiskamp’, Pullstraat 3, Amersfoort. Van 19:00-21:00 kunnen ruilers er terecht om kleertjes in alle kindermaten te ruilen. Een volle tas (gewassen) kleertjes inbrengen om te ruilen, betekent een volle tas geruilde kleertjes weer mee naar huis nemen. Alleen doneren van kleding mag ook.
Het ruilpunt in Amersfoort wordt geheel op vrijwillige basis draaiende gehouden. Dat gebeurt met volle overtuiging en veel liefde! De vrijwilligers die dit in Amersfoort opzetten zijn Claudia Boom, Suus Wezenberg en
Esmee van Westerlaak. Zij beheren een voorraad schone en hele kleertjes. Ze hebben erg veel zin om te starten: “Wanneer kinderen uit hun kleertjes zijn gegroeid, zijn deze kleertjes vaak nog steeds goed voor een tweede, een derde en soms zelfs een vierde ronde! We kijken erg uit naar de opening en hoop veel andere ouders uit de wijk te bereiken met ons initiatief. Op die manier zijn we met zijn allen duurzaam en tegelijkertijd samen gezellig bezig.”
De ruilpunten zijn een initiatief van ruilsite KrijgdeKleertjes.nl, dat in 2012 is opgezet. Dit is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten legen, dat is de gedachte achter de site. Inmiddels zijn al ruim 5000 mensen uit heel Nederland lid van de website van KrijgdeKleertjes.
Actuele openingstijden van het ruilpunt in Amersfoort zijn te vinden op de Facebook van KrijgdeKleertjes Amersfoort, https://www.facebook.com/KrijgdeKleertjesAmersfoort.
Delen
4 juni 2018No comments
Comments

Comments are closed here.