Laat je inspireren tijdens Duurzame Week in Amersfoort

Laat je inspireren tijdens Duurzame Week in Amersfoort

Van 8 tot 14 oktober staat Amersfoort in het teken van duurzaamheid. Tijdens deze Duurzame Week zijn er talloze inspirerende activiteiten zoals een duurzaam diner, theatraal programma over de plastic soep, lezingen en een grote duurzame markt.

Ruim vijfentwintig duurzame Amersfoortse ondernemers staan op zaterdag 12 oktober op het Lieve Vrouwekerkhof. Er is onder meer informatie over composteren met wormen, de mogelijkheid om kinderkleertjes te ruilen en op de foto gaan op een WindWheeler: een fiets die beweegt op pure windkracht. Ook kan je speeddaten met Amersfoorters die hun leven hebben verduurzaamd. Hoe kan je huis energiezuiniger of kan (plastic) afval worden verminderd? Tijdens de speeddates kan je aan stadgenoten vragen hoe zij dat doen. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten.

Lezingen

Op dezelfde dag zijn er  vanaf 12.00 uur in theatercafé De Lieve Vrouw zes inspirerende sprekers te beluisteren. Zo vertelt Emily-Jane Lowe over haar afvalloze bestaan en komen de avonturiers van Wheels on Wind met verhalen over hun reis van Alaska naar Patagonië op een ‘sailing cycle’. Hoofdspreker is meteoroloog en klimaatdeskundige Reinier van den Berg. In zijn lezing besteedt hij aandacht aan klimaatverandering en hoe je je ecologische voetafdruk kunt verkleinen.

De Duurzame Week is een initiatief van een breed samenwerkingsverband van duurzame groepen en organisaties in Amersfoort.

Met deze week willen ze laten zien hoe lekker biologisch eten smaakt, hoeveel geld en comfort energiezuinig wonen en werken oplevert, wat je kunt doen om de buurt groener te maken en hoe makkelijk het is om afgedankte materialen een nieuw leven te geven. Het volledige programma is te vinden op: www.duurzameweek033.nl.

Delen
13 september 2019No comments,
Comments

Comments are closed here.