Lenaert Nicasiusspeld voor Adri van Doorn, vrijwilliger van het Soester-kwartier

Lenaert Nicasiusspeld voor Adri van Doorn, vrijwilliger van het Soester-kwartier

Op zaterdagavond 13 januari 2018 heeft locoburgemeester Fleur Imming de Lenaert Nicasiusspeld uitgereikt aan Adri van Doorn, vrijwilliger van het Soesterkwartier. De uitreiking vond plaats tijdens het Hofbal van Karnavalsvereniging (K.V.) De Meerschuimers in “Speeltuin Soesterkwartier”.

Adri van Doorn (1960) was als betrokken bewoner van de Bloemenbuurt één van de trekkers van de bewonerscommissie Portaal en is hij lid van de werkgroep buurtbudget Soesterkwartier. Voor kinderen in de buurt verzorgde hij straatspeeldagen, is hij Kerstman tijdens de Kerstmarkt en organiseerde hij mede het Oud&Nieuw vreugdevuur.

De speld is uitgereikt tijdens de het Hofbal van K.V. De Meerschuimers omdat Adri al lange tijd actief is als vrijwilliger voor deze organisatie, de laatste twaalf jaar in de functie van penningmeester. Hij regelt de financiën, contributie en sponsoring. Hij was betrokken bij het bouwen van de carnavalswagens, het organiseren van optochten en het bejaardencarnaval. Hij is ook al ruim dertig jaar actief voor het Reumafonds, als wijkhoofd in het Soesterkwartier.

Lenaert Nicasius (ca 1600 – ca 1658) was stadstimmerman in Amersfoort. Hij is vooral bekend geworden door zijn heldhaftig optreden tijdens de brand in de Onze-Lieve-Vrouwetoren in februari 1651. De Lenaert Nicasiusspeld is een gemeentelijke onderscheiding, die sinds 2012 wordt toegekend als blijk van waardering aan personen die zich maatschappelijk of op sociaal gebied verdienstelijk maken voor Amersfoort. [Wikipedia]

Delen
15 januari 2018No comments
Comments

Comments are closed here.