Lenaert Nicasiusspeld voor Lex Boon van Juliana

Lenaert Nicasiusspeld voor Lex Boon van Juliana

Lenaert Nicasiusspeld voor Lex Boon, algemeen secretaris van de Christelijke Muziek- en Showband Juliana

Op donderdag 7 april ontving Lex Boon, algemeen secretaris van de Christelijke Muziek- en Showband Juliana de Lenaert Nicasiusspeld van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de Christelijke Muziek- en Showband en het Groot Muziekoverleg.

De heer Boon werd in 1969 lid van de muziekvereniging Juliana. Al snel werd hij actief als instructeur en secretaris van de Bernhard commissie. In 2008 werd hij secretaris van Juliana, een functie die hij met verve en enthousiasme uitvoerde. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 7 april nam hij afscheid als secretaris van Juliana.

Hij wordt omschreven als het geweten van de vereniging; hij kent alle details van huishoudelijk reglement tot statuten. Naast de ledenadministratie verzorgt hij alle secretariaatswerkzaamheden en onderhoudt hij contacten met andere showkorpsen in Nederland. Mede door zijn inzet groeide de vereniging uit tot één van de grotere korpsen in Nederland met jaarlijks een groot aantal optredens, concoursen en taptoes in binnen- en buitenland.

Ruim vijftien jaar was hij voorzitter van het Groot Muziekoverleg (GMO). Hierin participeren besturen van muziekverenigingen en orkesten uit de regio, op uitnodiging van Platform Amateurkunst. Ook hier waren zijn betrokkenheid en inzet van grote waarde. In 2020 nam hij afscheid van het GMO.

Persbericht van de gemeente Amersfoort

Delen
11 april 2022No comments
Comments

Comments are closed here.