Interessante links voor bewonersinitiatieven

In Amersfoort

De informatie is soms moeilijk vindbaar, maar er staat veel op de website van de stad: https://www.amersfoort.nl/nieuws.htm. Of neem een (digitaal) abonnement op een van de nieuwsbrieven die de gemeente uitgeeft: https://www.amersfoort.nl/aanmelden-nieuwsbrieven.htm. Ook de Stadsberichten zijn de moeite waard: https://www.amersfoort.nl/bestuur-en-organisatie/to-3/officiele-bekendmakingen.htm. De naam van de website amersfoortincijfers.nl zegt het helemaal. En hier is het huidige coalitieakkoord (2018-2022) van de partijen D66, VVD, GroenLinks en ChristenUnie.

Op www.indebuurt033.nl vind je o.a. veel informatie over activiteiten, subsidies, en trainingen.

Op de website van Het Groene Huis, www.hetgroenehuisamersfoort.nl, staat veel groene informatie over de stad.

Heel Nederland

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) heeft een website vol met nieuws en tips die ook interessant zijn voor bewonersinitiatieven. Bijvoorbeeld over het werven van vrijwilligers. En in het kader van Het Jaar van de Vrijwillige Inzet (2021) hebben ze een nieuwe pagina gemaakt met onder andere een toolkit met tools die voor alle vrijwilligersinitiatieven vrijelijk te gebruiken zijn, bijvoorbeeld voor het maken van een huisstijl en posters.

 

Groen aan de buurt: Als gemeente of bewonersinitiatief ben je bezig om een buurt groener te maken. Je staat nog in de startblokken, of je bent al een tijdje onderweg. Bij het Servicepunt van Groen aan de Buurt krijg je hulp met de praktische zaken, zoals het vinden van geld of het maken van een slim uitvoeringsplan. Ook delen ze de kennis, tips en ervaringen die ze opgedaan hebben in pilotprojecten.

 

Heb jij suggesties voor deze pagina? Deel ze met ons: redactie@bewoners033.nl.