Makelpunten helpen om ruimte te vinden voor jouw activiteit

Makelpunten helpen om ruimte te vinden voor jouw activiteit

Maak de stad leuker door haar te delen. Dat is het motto van Makelpunt Utrecht en diverse andere Lokale Makelpunten die sinds 1 december 2016 op een landelijke site te vinden zijn.

makelpunten_ideeMensen met een maatschappelijk initiatief kunnen via de landelijke site www.makelpunten.nl snel een geschikt plekje vinden. Lokale Makelpunten helpen daarbij en verbinden mensen en organisaties wiens activiteiten elkaar kunnen versterken. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten.

 Mooie matches

Op de website staan diverse voorbeelden hoe het kan werken. Een organisatie die kinderen begeleidt om weerbaarder te worden zocht bijvoorbeeld ruimte in Utrecht. Via het Utrechtse Makelpunt vond ze onderdak bij de plaatselijke Scouting. Een win-win situatie. De organisatie vond onderdak, de scouting kreeg huurinkomsten en de activiteiten van beide organisaties versterken elkaar.

Meer Makelpunten

Op de website www.makelpunten.nl is snel te zien waar in Nederland Lokale Makelpunten te vinden zijn. Er zijn Makelpunten in Almere, Amerfoort, Apeldoorn, Baarn, Breda, Den Haag, Doetinchem, Utrecht en diverse andere gemeenten. Ze verbinden maatschappelijke initiatiefnemers aan elkaar en helpen zoeken naar geschikte ruimte.

Meerwaarde

Via de landelijke site zijn de Lokale Makelpunten beter vindbaar. Zo kon Resto van Harte bijvoorbeeld snel zien met wie ze contact konden opnemen voor het starten van Kinder Resto’s in scholen en buurthuizen.

Initiatief

De website is een initiatief van partners van Bouwstenen voor Sociaal en werd op 1 december 2016 gelanceerd tijdens een landelijke bijeenkomst in Veenendaal.

Delen
6 december 2016No comments, ,
Comments

Comments are closed here.