Nieuw initiatief van LSA Bewoners: Dag van de Buurt

Nieuw initiatief van LSA Bewoners: Dag van de Buurt

Een fijne buurt ontstaat bijna nooit vanzelf. Mensen maken de buurt, vooral als zij samenwerken, zich ermee bemoeien, initiatief nemen en anderen hierin meenemen. Deze mensen, hun activiteiten, inzichten en wensen en verlangens staan centraal op de Dag van de Buurt.

Op donderdag 28 januari 2021 start LSA Bewoners, samen met het Ministerie BZKPlatform31Movisie en LPB,  een nieuwe traditie: de Dag van de Buurt, deze keer nog online. We denken na over: waarom is het goed om weer aandacht voor de buurt te hebben? We blikken terug: wat kunnen we leren van wijkaanpakken uit het verleden? We duiken de praktijk in: van welke voorbeelden en ideeën kunnen we leren? En we kijken vooruit: wat hebben we nodig? Dit doen we in een programma met verrassende sprekers, oude bekenden en (toekomstige) buurtmakers waarbinnen je afwisselend in een workshop de diepte in duikt en bij een talkshow achterover kunt leunen.

De dag is voor iedereen die werkt aan weerbare buurten en wijken, van actieve bewoners tot wijkregisseurs. Werkzaam bij een woningcorporatie, gemeente of welzijnsorganisatie.

Programma van de dag

Dave Ensberg geeft antwoord op de vraag waar een dag van de buurt eigenlijk voor nodig is. De Dag van de Buurt gaat niet alleen om het waarom, maar ook zeker om het hoe. Het vormt het startschot voor een leernetwerk en leeragenda wijkaanpak. Daarvoor blikken we in het eerste gedeelte ook terug met Jos van der Lans en Petra van Duijnhoven: wat kunnen we leren van voorgaande wijkaanpakken?

Om 14.00 en om 15.00 uur beginnen sessies waar je meer de diepte in kunt gaan  Met 16 sessies, verdeeld over twee rondes, valt er wat te kiezen. Ze bouwen voort op ervaringen van bewoners en professionals uit de wijk.

Om 16.00 uur zien we elkaar weer terug in de studio. Als slotstuk van de middag geven kijken we naar de toekomst. Waar moet een toekomstig “minister van wijken” echt mee aan de slag? Die vraag stellen we aan alle deelnemers, en ook aan tafelgasten zoals Harry van der Molen, Marco Pastors en Tanja Jadnanansing.

Op deze pagina stellen de sprekers zich voor en worden de workshops van 14.00 en 15.00 uur beschreven.

Meld je aan via www.dagvandebuurt.nl.

 

Delen
21 december 2020No comments
Comments

Comments are closed here.