Operatie Steenbreek en de tegeltuinen

Operatie Steenbreek en de tegeltuinen
Operatie-Steenbreek-logoDe Amersfoortse tak van het landelijke initiatief “Operatie Steenbreek” heeft ons het volgende persbericht gestuurd.

De tegeltuinen van Amersfoort

Een tuin bij je huis is voor veel Amersfoorters een plus om plezierig te wonen. Wat de voorwaarden zijn voor een mooie, prettige tuin is voor iedereen anders. Dit hangt er vooral van af wat je wilt doen in de tuin en of je groene vingers hebt. Toch?

Werk in voorbereiding ‘Operatie Steenbreek’
In 2016 werken steeds meer bewoners samen om de stad groener te maken, onder het motto van ‘Operatie Steenbreek’ in Amersfoort. Een groene tuin is namelijk niet per definitie intensiever in onderhoud dan een tegeltuin. Wel is het in ieder geval belangrijk voor het opvangen van regenwater en het leven van dieren in de tuin, buurt, wijk en stad. Vorig jaar heeft er al een ludieke actie plaatsgevonden in het Soesterkwartier, waarbij bewoners tegels konden inleveren en daarvoor gratis plantjes ontvingen.

Lekker aan de slag in 2017
Vanaf dit voorjaar zul je steeds meer gaan zien en lezen over hoe jij jouw tuin een beetje groener kunt maken, bijvoorbeeld aan de hand van voorbeeldtuinen en een online platform met tips en producten. En je kunt ook aan de slag met de hulp van ambassadeurs en via workshops die we organiseren. Ook de gemeente en het waterschap werken eraan om ‘Steenbreek’ mee te nemen in hun projecten in de openbare ruimte. Zo dragen we allemaal ons steentje bij, of eigenlijk steentje weg!

Denken, dromen, doen!
Heb je tips of ideeën en wil je meedenken? Kom dan naar de eerstvolgende bijeenkomst op maandag 20 februari in Het Groene Huis, park Schothorst, van 15.00 – 17.00 uur! Of als je gewoon lekker aan de slag wilt: haal één of meer tegels uit je tuin en plant hiervoor een heerlijk ruikende lavendel of vlinderstruik! Maak van de tegels een bankje of kruidenspiraal: kijk voor meer tips op: www.huisjeboompjebeter.nl

Delen
13 februari 2017No comments
Comments

Comments are closed here.