Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Plantkiezer van Het Groene Huis maakt klimaatbewuste plantkeuze makkelijk

Plantkiezer van Het Groene Huis maakt klimaatbewuste plantkeuze makkelijk

De gemeente, projectontwikkelaars en inwoners samen staan voor de uitdaging de stad klimaatbestendiger in te richten. Een goede keuze van planten is de eerste stap naar begroeiing die beter bestand is tegen toenemende periodes van hitte of droogte door het veranderend klimaat en waar vlinders, insecten en bijen onderdak en voedsel vinden. De digitale plantkiezer maakt het makkelijk om die goede keuze te maken. De plantkiezer is te vinden op plantkiezer.hetgroenehuisamersfoort.nl.

De plantkiezer is een online platform met een grote variëteit aan bomen, heesters en andere planten met uitgebreide beschrijving van de kenmerken. Er kan eenvoudig geselecteerd worden op bestemming, soort beplanting, wijk, tuingrootte, standplaats, uiterlijk en biodiversiteit. Vervolgens verschijnt met een klik een passend assortiment geschikte planten.

De plantkiezer is een digitale aanvulling op de reeds bestaande mogelijkheden bij het Groene Huis om je te oriënteren op een klimaatbewuste plantkeuze: de voorbeeldtuinen, de plantenlijst en het periodieke aanbod van workshops om de tuin groen in te richten.

Voor inwoners én professionals én initiatieven

De plantkiezer biedt een goede basis van geschikte planten. Naast gebruik door particulieren kunnen ook bewonersinitiatieven en de gemeente zelf in haar groenopdrachten en in advisering ook projectontwikkelaars wijzen op het gebruiksgemak van de tool.

Uit een persbericht van de gemeente Amersfoort

 

Delen
31 maart 2022 / door / in

Reageer op dit bericht

Facebook reacties