Reanimatie Netwerk Amersfoort zoekt vrijwilligers en AED’s

Reanimatie Netwerk Amersfoort zoekt vrijwilligers en AED’s

Het Reanimatie Netwerk Amersfoort (RNA) is op zoek naar burgerhulpverleners voor reanimatie en AED’s die altijd toegankelijk zijn in geval van nood in de directe omgeving.

Via het netwerk van RNA kunnen burgerhulpverleners worden opgeroepen door de meldkamer ambulancezorg (de 112-meldkamer) om bij een melding van een hartstilstand, binnen de cruciale eerste 6-minuten en in afwachting van de andere hulpdiensten, naar het slachtoffer te gaan en met de reanimatie te beginnen. Ook worden andere burgerhulpverleners gealarmeerd om een AED (Automatische Electronische Defibrillator) op te halen en naar het slachtoffer te brengen.

RNA heeft al honderden burgerhulpverleners in Amersfoort, maar er zijn er nog veel meer nodig: in totaal tussen de 750 en 1500 om heel Amersfoort te kunnen dekken.

Natuurlijk moet een burgerhulpverlener de nodige kennis en vaardigheden hebben om dit belangrijke reanimatiewerk te kunnen doen. Hiervoor zijn cursussen beschikbaar in Amersfoort en omgeving; die zijn te vinden op de website van RNA, www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl.

Daarnaast zijn er AED’s nodig die, in een ideale situatie, altijd (ook buiten kantooruren) beschikbaar zijn, bijvoorbeeld in een buitenkast aan de gevel naast de voordeur. Heeft u een AED op kantoor/in uw bedrijf/uw instelling of in uw woonhuis, meld deze dan aan! Om heel Amersfoort te dekken, hebben we naar schatting 125 tot 150 AED’s nodig die altijd toegankelijk zijn. RNA heeft daarvoor een plan opgesteld om dit aantal in de loop van volgend jaar te bereiken. Help mee en meld uw AED aan!

RNA is ook in 31 Amersfoortse wijken op zoek naar een wijkcoördinator en een of meer vrijwilligers om te helpen de AED’s in de wijk op te sporen, aan te melden, en regelmatig te controleren. Meld u aan via wijken@reanimatienetwerk-amersfoort.nl.

Ook heeft RNA diverse soorten sponsoren nodig om het netwerk in Amersfoort te kunnen uitbreiden en bij het werven van burgerhulpverleners te ondersteunen. Info bij fondsenwerving@reanimatienetwerk-amersfoort.nl

Dit is een landelijk initiatief van de Hartstichting. In Amersfoort heet dit netwerk HartslagNu. In andere delen van het land heet het Hartveiligwonen. Beide netwerken hebben hetzelfde doel en werken op dezelfde manier. Als u zich aanmeldt via www.hartstichting.nl/reanimatie en uw postcode invoert, komt u vanzelf bij het goede netwerk uit. U kunt zich, als u in Amersfoort woont, ook direct aanmelden bij www.hartslagnu.nl. Als u elders woont en regelmatig in Amersfoort bent, kunt u zich ook aanmelden als in uw woonplaats ook een netwerk actief is. U kunt dan uw werkadres in Amersfoort toevoegen of u laten oproepen op basis van uw gps-locatie die uw smartphone doorgeeft aan het netwerk.

Meld u aan voor de Nieuwsbrief van RNA: eepurl.com/b8ZCK5. Dan wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe ontwikkelingen in het netwerk van RNA in Amersfoort.
Meld uzelf of uw AED direct aan bij het netwerk: www.hartstichting.nl/reanimatie

 

Delen
26 september 2016No comments,

Geef een reactie