Red Nimmerdor van start

Red Nimmerdor van start

Bij Nimmerdor in Amersfoort Zuid is een nieuw burgerinitiatief ontstaan. Vorige winter waren er grote protesten toen er in opdracht van de gemeente zeer rigoureus gekapt werd in het bos van Nimmerdor. Die protesten leidden toen tot de oprichting van ‘Red Nimmerdor’. waarbij zich zo’n 1500 sympathisanten aansloten.
De afgelopen maanden heeft Red Nimmerdor uitgebreide gesprekken gevoerd met de gemeente, dat heeft geleid tot een beter bosbeheer plan. In dit plan wordt meer gefaseerd, en zónder het gebruik van Roundup, met vrijwilligers de opslag van de Amerikaanse vogelkers en de Amerikaanse eik aangepakt, in een tempo dat beter aansluit bij het tempo van flora en fauna en dat van de mens.
Het burgerinitiatief Red Nimmerdor heeft de volle medewerking en ( financiële) ondersteuning door de gemeente en heeft de coördinatie van het geheel ondergebracht bij de IVN werkgroep ‘Handen uit de mouwen’  en bij de  IVN werkgroep ‘Duurzaamheid’. De werkdagen zijn gestart op 1 oktober met een feestelijke aftrap van wethouder Menno Tigelaar. 

Natuurlijk hopen we de vrijwilligers te werven onder de grote groep sympathisanten. Maar we zouden het ook geweldig vinden als jij als buurtbewoner/betrokkene – zo nu en dan- ook zou willen mee werken. Ieder uurtje is meegenomen !
Wil je je dan aanmelden via het mail adres: nimmerdor@ivnamersfoort.nl 

Het werk zal steeds plaats vinden op een zaterdag, om de 14 dagen,van 10.00 uur tot 13.00 uur. Verzamelen bij het witte hek van Nimmerdor aan de Keesomstraat. Zie ook de Stadsagenda.
Voor gereedschap en koffie en thee wordt gezorgd; neem zelf eventueel werkhandschoenen en in elk geval stevig schoeisel mee.

Delen
17 oktober 2016No comments, ,

Geef een reactie