Sint-Jorispenning voor Zeger van Maanen, voorzitter stichting Waterlijn en Keijlijn

Sint-Jorispenning voor Zeger van Maanen, voorzitter stichting Waterlijn en Keijlijn

Op maandag 8 mei 2023 ontving Zeger van Maanen de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de stichting Waterlijn en Keijlijn tijdens een plenaire vergadering van de stichting Waterlijn.

Burgemeester Bolsius: “De stichting Waterlijn en Keijlijn zijn topattracties voor Amersfoort en de regio. De inzet en betrokkenheid van Zeger van Maanen voor de stichting Waterlijn en Keijlijn heeft bijgedragen aan de promotie van Amersfoort. Waterlijn is tweemaal gekozen tot het “leukste uitje van de provincie Utrecht”. Ook heeft de stichting diverse Zilveren Awards in ontvangst mogen nemen”.

Van Maanen startte in 2004 als vrijwilliger voor de stichting Waterlijn. Een jaar later werd hij secretaris en vanaf 2009 tot 2011 combineerde hij die functie met het vicevoorzitterschap. Vanaf 2011 werd hij voorzitter van de stichting en twee jaar later ook van de stichting Keijlijn. Onder zijn voorzitterschap zijn er veel nieuwe initiatieven tot stand gekomen en ontvingen zij vele toeristen en bezoekers. Jarenlang gaf hij leiding aan meer dan 100 vrijwilligers.

Van 1997 tot 1991 was hij penningmeester van de voetbalvereniging CJVV. In die periode legde hij een stevig fundament voor de latere verhuizing van CJVV van sportpark Nimmerdor naar het sportpark Vermeerkwartier. Tot op heden is hij actief als vrijwilliger voor de voetbalvereniging.

Uit een persbericht van de gemeente Amersfoort

Delen
12 mei 2023No comments,
Comments

Comments are closed here.