Sluit aan bij de week van de ontmoeting in Amersfoort:  30 september t/m 7 oktober

Sluit aan bij de week van de ontmoeting in Amersfoort:  30 september t/m 7 oktober

Van 30 september t/m 7 oktober is het in Amersfoort de Week van de Ontmoeting. Deze valt  samen met de landelijke Week tegen Eenzaamheid. In Amersfoort zou het fijn zijn als alle organisaties bij wie ontmoeten centraal staat hun activiteiten openstellen voor nieuwe mensen die op zoek zijn naar aansluiting.

Doe mee aan ontmoetingen in Amersfoort

Op het nieuwe platform van Indebuurt033, www.samenindebuurt033.nl, kun je je activiteit in de kalender zetten. Selecteer bij het invoeren van je activiteit het kenmerk ‘Ontmoeten’. Indebuurt033 zorgt dan dat deze activiteiten extra zichtbaar zijn. Zelf zijn zij ook druk bezig speciale ontmoetingen te organiseren.

Wat je kunt doen

Je kunt die week bijvoorbeeld je vaste activiteiten aan ontmoeting wijden, door bijvoorbeeld je deelnemers te vragen eens iemand mee te nemen naar de activiteit. Of je zet het thema ontmoeting/eenzaamheid extra centraal in die week, door daar het gesprek over aan te gaan. Natuurlijk kun je ook samen optrekken met andere initiatieven en een nieuwe activiteit opzetten, of bij elkaar langsgaan.

Daarnaast kan het ook in het klein: kijk eens om naar je buurvrouw/man straatgenoot die vaak alleen is. Maak een praatje, nodig iemand uit voor een kopje koffie of breng een kleine attentie langs. Of misschien heb je zelf nog een mooi idee.

Vragen, opmerkingen of ideeën kun je richten aan Samen@indebuurt033.nl.

Delen
3 september 2021No comments
Comments

Comments are closed here.