Soesterhof gaat open!

Soesterhof gaat open!

Regelmatig hebben wij bericht over de voortgang van Soesterhof, een buurtje op het terrein van de Wagenwerkplaats dat door (toekomstige) bewoners zelf bedacht en ontworpen is. En nu eindelijk is het zover: de eerste bewoners kunnen erin trekken. Uit hun recentste nieuwsbrief:

Soesterhof gaat open!

Het is zover. Eindelijk! Soesterhof wordt opgeleverd! Komende week krijgen de eerste bewoners hun sleutels.

We beginnen met het blok koopwoningen dat uitkijkt op de Wagenwerkplaats, en de week daarop zijn de huurwoningen aan de beurt. Op 15 december houden we met woningbouwvereniging Omnia een feestelijke sleuteloverdracht. Een fantastisch moment natuurlijk. De huurders hebben de afgelopen jaren volop meegewerkt aan het verwezenlijken van Soesterhof.

Terwijl de eerste bewoners gaan verven, behangen en verhuizen, werkt onze aannemer Van Bekkum door aan de andere blokken. Die worden later deze maand en in januari en februari opgeleverd. De bouw is inmiddels zo’n 13 maanden aan de gang. Ondanks de pandemie is die heel voorspoedig verlopen.

Acht jaar lang hebben we plannen gemaakt. En nu zijn we er.

De volgende stap: het huis van ons allemaal

We hebben straks niet alleen een nieuw huis, we delen ook een prachtige gemeenschappelijke ruimte. Die staat zo ongeveer in het midden van de Soesterhof, in onze gezamenlijke tuin. Hij wordt van binnen kaal opgeleverd, dus als we allemaal verhuisd zijn, kunnen we gelijk samen aan de slag. Het wordt een plek om elkaar te ontmoeten. Een soort buurthuis.

Maar ook: groen, groen, groen

Onze buitenruimte doet nog wat kaal aan, maar daar komt in het voorjaar verandering in. We gaan zorgen voor snelgroeiende planten en bomen, en dan kan de natuur de rest doen. De ideeën daarvoor hebben we al in detail uitgewerkt. Het wordt een lommerrijk, groen gebeuren, met een speelweide, een moestuin en rustige plekjes.

En: rijden en parkeren

Parkeren doen we straks natuurlijk op de kavel, en wel aan de buitenrand. Zo staan de auto’s niet in het zicht. Asfalt gaan we niet leggen: er komt een pad voor auto’s en fietsen. Verspreid over het terrein komen er parkeerplaatsen, schuurtjes en gemeenschappelijke fietsenhokken. Voor de verlichting zorgen we ook zelf.

De officiële opening

Als iedereen zijn huis heeft betrokken, gaan we dat natuurlijk vieren. Maar zover zijn we nog niet. Het kan nog tot mei duren totdat iedereen is verhuisd. Met een beetje geluk hebben we tegen die tijd corona voldoende onder controle en kunnen we met alle bewoners én iedereen die heeft meegewerkt aan Soesterhof, de champagne ontkurken. Komen we op terug!

De komende weken gaan de bouwhekken steeds verder opschuiven. Het afgezette gebied wordt natuurlijk steeds kleiner. Wandel vooral een keer langs!

Tot binnenkort!

 

 

 

Delen
7 december 2020Comments Off
Comments

Comments are closed here.