Stadsdebat ‘Zorgen over onze Zorg’

Stadsdebat ‘Zorgen over onze Zorg’

Amersfoort – Aankomende woensdag zijn er nog enkele plekken vrij nadrukkelijk voor burgers die sterk afhankelijk zijn van de nieuwe aanpak bij de gemeente Amersfoort rond burgerschap, mantelzorg, zorg, etc.
Op Hogeschool Utrecht Amersfoort aan het Eemplein wordt op woensdagmiddag 4 maart een stadsdebat georganiseerd door vijf studenten van Hogeschool Utrecht Social Work van 14.00 – 15.30 rondom het thema: ‘Zorgen om de Zorg’. Afgelopen weken hebben Tatjana, Steffie, Amber, Andhra en Ramon interessante casussen verzameld van burgers die aan fractievoorzitters van de grootste partijen van Amersfoort aankomende woensdag worden voorgelegd.

Fractievoorzitters van PvdA, D66, GroenLinks, SP, ChristenUnie, CDA en OPA gaan met elkaar in debat rondom de centrale vraag: “Hoe kunnen burgers gemeente en professionals nog beter samenwerken om kwetsbare burgers te helpen rondom hun zorg, zodat niemand in de kou komt te staan.” Een moeilijk vraagstuk in deze tijd van bezuinigingen en tekorten op de stadsbegroting.

Ook zullen Tweede Kamerleden Nine Kooiman (SP) en Grace Tanamal (PvdA) aanschuiven om het nieuwe beleid vanuit landelijk perspectief te voorzien. Aansluitend zal Filmmaker en politiek betrokkene Eddy Terstall een beschouwing geven van de middag.

De middag is een samenwerkingsverband van HU Amersfoort met Dichtbij.nl en StadAmersfoort.

Burgers die te maken hebben met een van de nieuwe transities kunnen zich alleen schriftelijk aanmelden via marco.vanstralen@hu.nl (06 42 60 54 83) voorzien van een korte motivatie. Let op: er zijn nog slechts 10 plaatsen vrij.

Delen
3 maart 2015No comments

Geef een reactie