StadsLab033 sluit zijn deuren

StadsLab033 sluit zijn deuren
Afgelopen week ontvingen wij het bericht dat het Stadslab033 gaat sluiten. Dat vinden wij een heel treurig bericht, voor Amersfoort maar zeker ook voor Bewoners033.  In de afgelopen jaren was Stadslab033 heel belangrijk voor Bewoners033. Inhoudelijk omdat de sociale ondernemers die daar actief waren, voor ons waardevolle sparringspartner waren als het ging om vraagstukken rond bewonersinitiatieven en de samenwerking met formele organisaties in de stad. Sociale ondernemers, zoals die van Stadslab033, hebben bewezen daarin een belangrijke partner te zijn voor bewonersinitiatieven.
Het Stadslab033 was voor ons ook heel belangrijk omdat we daar ook altijd fysiek welkom waren. Het is voor Bewoners033 de afgelopen jaren steeds lastiger geworden om ruimtes te vinden om te overleggen en het organiseren van bijeenkomsten. We hebben heel wat uren bij het Stadslab033 doorgebracht: om te spreken over onze eigen plannen en soms heftige gesprekken over ons eigen voortbestaan. Maar waren we altijd welkom voor Broedplaatsen en Burgerborrels. De ontmoeting staat bij Bewoners033 centraal, en het hebben van een ruimte waar we altijd welkom zijn voor die ontmoeting is voor ons dus heel erg belangrijk.
We danken Stadslab033 dat ze ons dat welkom geboden hebben. En wensen de mensen die zich zo hard ingezet hebben voor het Stadlab033 heel veel sterkte toe in de komende tijd.

Dit schrijft StadsLab033 zelf:

Na zeven jaar een vaste naam te zijn geweest in Amersfoort, is afgelopen week het pijnlijke besluit gekomen om StadsLAB033 te sluiten. Afgelopen jaren hebben wij ons met ondersteuning van veel verschillende enthousiaste vrijwilligers, samenwerkingspartners, studenten en leden ingezet voor sociale innovatie. Het sociale hart stond hierbij altijd centraal! Wij bedanken iedereen voor het vertrouwen in StadsLAB033 en de fijne samenwerkingen.

De laatste twee jaar is er veel tijd en energie gestoken in het financieel gezond krijgen van StadsLAB033, in kleine stappen zijn hier successen in geboekt. Onlangs moest StadsLAB033 haar fysieke werkplekken sluiten vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus, gezondheid staat immers altijd voorop. Door de financiële gevolgen die dit met zich mee brengt, zien wij geen mogelijkheden meer voor de nabije toekomst.

Het hart achter StadsLAB033 blijft kloppen. Ramon van Rootselaar zet zich op dit moment in voor een goede afwikkeling van de Coöperatie StadsLAB033. Na deze afwikkeling gaat Ramon kijken waar hij zich voor kan inzitten. Wil jij hiervan op de hoogte blijven of heb je ideeën voor Ramon, laat dit dan weten. Voor vragen of opmerkingen over onze sluiting kan je eveneens mailen: ramon@stadslab033.nl.

Nogmaals veel dank aan onze leden en samenwerkingspartners voor het vertrouwen de afgelopen jaren en graag tot ziens!

Delen
6 april 2020No comments
Comments

Comments are closed here.