Startschot gegeven voor natuurspeel-plaats in Vathorst

Startschot gegeven voor natuurspeel-plaats in Vathorst
Wethouder Hans Buijtelaar gaf op 21 december het startsein voor een natuurspeelplaats bij Natuurboerderij De Brinkhorst

Donderdag 21 december 2017 heeft Wethouder Hans Buijtelaar samen met een van de Amerpoort-cliënten het startsein gegeven voor de aanleg. De realisatie van deze bijzondere plek is mede mogelijk door een succesvolle crowdfunding actie van de Brinkhorst.

Een droom komt uit
Dit voorjaar worden de eerste stappen voor een Natuurspeelplaats gezet. Een heerlijke plek voor alle kinderen om ongestoord te kunnen spelen in en met de natuur. Denk aan waterpoelen en waterpomp, stapels hout en boomstammen, plukfruit en vruchtdragende bomen. Zie hoe alles groeit en bloeit, maak er snoepjes van, ga picknicken en bouw eigen hutjes. In de Natuurspeelplaats beleven kinderen de natuur!

Werk in Uitvoering
Stapsgewijs worden elementen aangelegd en toegevoegd. Deels door vrijwilligers, door het team Amerpoort, door 033Groen en door een hovenier. De speelplaats komt tussen de huidige beplanting. Ligging is achter de huidige fietsenstalling. Om de veiligheid van de kinderen te borgen, worden twee in-/uitgangen naar de straat afgesloten door de struikenhaag dicht te laten groeien.

(met wijzigingen overgenomen van de website van natuurboerderij De Brinkhorst,
https://www.sro.nl/accommodaties/overige/amersfoort/natuurboerderij-de-brinkhorst/agenda1/startsein-natuurspeelplaats/)

Delen
8 januari 2018No comments, ,
Comments

Comments are closed here.