Stichting Elisabeth Groen gaat aan de slag!

Stichting Elisabeth Groen gaat aan de slag!

Inderdaad, het was de bedoeling dat stadspark Elisabeth Groen in 2016 zou worden opgeleverd. Maar omdat de sloop van het Elisabethziekenhuis ernstige vertraging oploopt, wordt de aanleg van dit unieke stadspark voor én door Amersfoorters steeds weer uitgesteld.
Stichting Elisabeth Groen heeft een manier gevonden om deze impasse te doorbreken. Op woensdagmiddag 13 september hebben wij samen met bureau Haver Droeze onze oplossingen gepresenteerd aan raadsleden en wethouders van de gemeente Amersfoort, en aan betrokken omwonenden, vrijwilligers en partners.
Waterlijn, Stadsboerderij de Vosheuvel, 033Groen / Keistadhout. Vleermuizenwerkgroep Amersfoort en initiatiefgroep Parkhuis vertelden waarom het belangrijk is dat we nu alvast starten met de aanleg.
Fred Oosterhuis maakte prachtige foto’s.

Aan de slag!
Het bestuur wordt regelmatig aangesproken door omwonenden die zich afvragen wanneer ‘hun park’ eindelijk wordt aangelegd. Kortom, Amersfoort wordt ongeduldig. Reden genoeg om een uitweg te vinden uit de impasse en de handen uit de mouwen te steken!
In samenwerking met de gemeente ondernemen we acties om het zuidelijk deel van het terrein, dat al enkele jaren braak ligt, alvast aan te leggen. De komende maanden gebruiken we om de acties die hiervoor nodig zijn uit te werken..

Parkhuis 1.0
Ook de initiatiefgroep Parkhuis wil graag beginnen. Omdat het ketelhuis voorlopig nog niet te gebruiken is onderzoeken we of het oranje gebouwtje waar nu de beveiliging huist als Pop-up Parkhuis gebruikt kan worden.

Delen
18 september 2017No comments,
Comments

Comments are closed here.