Stichting Voor je buurt traint en helpt met Crowdfunding

Stichting Voor je buurt traint en helpt met Crowdfunding

Om lokale initiatieven te realiseren, zijn er altijd mensen en financiële middelen nog. Stichting Voor je Buurt is gestart om iedereen met een idee voor een lokaal initiatief hierbij te ondersteunen. Door middel van campagne voeren kunnen mensen, geld en hulp gemobiliseerd worden. Dit zorgt ook voor een actief betrokken community die een initiatief bezoekt, eraan meehelpt, het verder verspreidt en/of actief volgt. 

Ontstaan van Voor je Buurt

Om crowdfunding en campagne voeren aan te kunnen bieden aan iedereen met een maatschappelijk idee, is het pilotproject Voor je Buurt in 2012 gestart door Kennisland, samen met Netwerk Democratie en andere partners. Het platform voorjebuurt.nl werd in 2013 gelanceerd en binnen Kennisland succesvol opgebouwd. Deze pilot bleek een succes: vele succesvolle crowdfundingcampagnes voor maatschappelijke initiatieven werden gevoerd op het platform.

Wereldwijd was Voor je Buurt een van de eerste platformen die zich specialiseerde in crowdfunding voor lokaal, maatschappelijk initiatief. Sinds 1 januari 2015 staat Stichting Voor je Buurt op eigen benen.  Voor je Buurt is een stichting met 8 medewerkers. De stichting heeft geen winstoogmerk, maar ontvangt ook geen structurele subsidies.

Hoe helpt Voor je Buurt?

Via Voor je Buurt kan iedereen met een goed idee voor zijn of haar buurt, dorp of stad een crowdfundingcampagne starten. Het Voor je Buurt-team denkt met je mee en geeft je advies over de opzet van je campagne. Bij crowdfunding voer je actief campagne in je eigen netwerk om geld, hulp en materiaal in te zamelen voor je campagne. Voor je Buurt heeft een aparte rekening voor het geld dat je ophaalt.

De voorwaarden zijn als volgt:

  • Jouw initiatief draagt bij aan een leuker, gezelliger, socialer of veiligere buurt, dorp of stad en jij bent in staat om je netwerk te activeren om bij te dragen aan jouw campagne.
  • Je campagne is succesvol als je je doelbedrag haalt. Als je campagne succesvol is, rekenen wij 5 procent fee van het opgehaalde bedrag. Lees de spelregels hieronder voor de details.

Als je je doelbedrag haalt, dan ontvangt Voor je Buurt 5% van het bedrag als compensatie voor de geboden hulp. Zo blijft ook Voor je Buurt overeind, zonder subsidie. Als je je doelbedrag niet haalt, dan helpt Voor je Buurt met volgende stappen. Hier vind je alle informatie.

Delen
12 maart 2020No comments
Comments

Comments are closed here.