Studenten HU Amersfoort op zoek naar duurzame Bewonersnetwerken

Studenten HU Amersfoort op zoek naar duurzame Bewonersnetwerken

Zo op de valreep van het einde van hun eerste opleidingsjaar voor Social Work HU Amersfoort willen Esmee Verschoor, Céline van der Wiel, Naomi van den Brink en Lisanne Baelde onderzoek doen naar wat mogelijke succesfactoren kunnen zijn in de wijk Schothorst, om zo te helpen om duurzame netwerken op te zetten voor buurtbewoners in kwetsbare positie.
De eerstejaars hebben het afgelopen jaar les gehad via verschillende vakken over het fenomeen Buurtinitiatieven. Nu willen ze dolgraag de praktijk in om te toetsen wat nu bepalend zou kunnen zijn om straks kwetsbare burgers blijvend van voldoende steun te kunnen voorzien door hun medeburen.
Ze hebben hiervoor contact gezocht met buurtbewoners uit de Amersfoortse wijk Schothorst die graag de uitdaging aannemen om samen een start te maken in het ontwikkelen van burennetwerken in de wijk. De Hu studenten gaat dit met onderzoek ondersteunen. Het project maakt deel uit van een breder onderzoek hoe de relatie tussen de HUA en de wijk Schothorst geïntensiveerd kan worden.

Invalshoeken
De studenten kiezen ieder voor een verschillende invalshoek. Esmee gaat vragen welke tips buurtbewoners hebben voor een duurzamer burenhulpnetwerk. Naomi en Lisanne richten zich op de professionals, terwijl Celine leden van het enthousiaste Burennetwerk Schothorst gaat bevragen voor ideeën.
Het initiatief staat in het teken van lessen over Onderzoek. De vier dames hebben ambitie want zij willen graag deze grote uitdaging koppelen aan een ster bij het Honoursprogramma van Hogeschool Utrecht, waarbij studenten iets extra’s toevoegen aan de samenleving.
De excellente studenten worden op de achtergrond begeleid door leden van Burennetwerk Schothorst en Hogeschooldocent Marco van Stralen. Voor meer info: 06 42 60 54 83 of hu-netwerkonderzoek@hotmail.com

Delen
29 april 2015No comments,

Geef een reactie