Themadag voor buurtinitiatieven die willen groeien

Themadag voor buurtinitiatieven die willen groeien

Het Landelijk Samenwerkingsverband voor Actieve bewoners (LSA) organiseert met regelmaat interessante bijeenkomsten voor leden en belangstellende burgers.
Zo werd vrijdag 13 februari de themadag ‘Zorg in de wijk’ gehouden, in Delft. Buurtinitiatieven rond vormen van aandacht en zorg, van mantelzorg tot digitale bemiddelaars van dienstverlening stonden daar centraal. In november vorig jaar fietsten 40 deelnemers langs Burgerinitiatieven op het gebied van stadslandbouw in Amersfoort.
Op 6 maart a.s. organiseert het LSA in Nieuwegein een themadag met als titel: ‘Buurtinitiatief met Groeipijn’. Burgerinitiatieven die groeien krijgen te maken met tal van vragen en hebben vaak behoefte aan professionele vaardigheden.
De themadag wil daar een handreiking in doen, in de vorm van masterclasses, expertmeetings en ‘snelcursussen’.
De onderwerpen zijn actueel en zeer divers. Enkele voorbeelden: Succesvol samenwerken met de gemeente; Plan van aanpak schrijven; Meedoen in een aanbesteding; Buurthuis beheren; Park ontwerpen, inrichten en beheren en Open begroting en buurtbegroting. Voor de kosten hoef je deze bijeenkomst niet te laten lopen: leden van het LSA betalen €7,50 en niet leden €15,00.
De locatie van de themadag is alleen al een bezoek waard: Fort Vreeswijk, een restant uit de Nederlandse Waterlinie, wordt tegenwoordig door bewoners geëxploiteerd als het gemeenschapscentrum van het voormalige dorp Vreeswijk, dat nu onderdeel uitmaakt van Nieuwegein.

Delen
14 februari 2015No comments

Geef een reactie