Toekomstfonds: Subsidie en ondersteuning voor duurzame ideeën

Toekomstfonds: Subsidie en ondersteuning voor duurzame ideeën

Voor de vijfde keer opent gemeente Amersfoort het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling. Met deze subsidie worden bewonerscollectieven, start-ups en andere ondernemers of instellingen ondersteund die met een vernieuwend project de CO₂-uitstoot en het afval in de stad verminderen.

“De openstelling van het Toekomstfonds start op 14 januari, de eerste dag van de landelijke Week van de Circulaire Economie 2019”, aldus Astrid Janssen, wethouder Duurzaamheid. “Met deze subsidieregeling willen we koplopers, vernieuwers en doorbraakprojecten aanmoedigen om de duurzame ontwikkeling en de circulaire economie in Amersfoort te versnellen. En dat is hard nodig om de CO₂-neutrale en afvalloze stad te worden die we in de toekomst willen zijn.” De afgelopen jaren hebben al ruim 20 initiatiefnemers een financiële bijdrage uit het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling ontvangen. Deelnemers van het afgelopen jaar waren onder meer de XL 3D printer voor plastic, een inzamelsysteem voor kleine bouwbedrijven en de menukaart die bewoners helpt om hun huis te verduurzamen.

Van idee naar business case

Voor initiatiefnemers die – bijvoorbeeld om een aanvraag bij het Toekomstfonds in te dienen – een realistische business case willen maken, organiseert de gemeente de Duurzame Uitdaging Amersfoort. Dit is een (gratis) ontwikkeltraject dat twee dagen duurt (7 en 21 maart). Meer informatie en de voorwaarden staan op www.duurzameuitdaging.nl.

Meer informatie Toekomstfonds

Vanaf 14 januari tot 1 april 2019 kunnen aanvragen voor het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling worden ingediend. Er is in totaal € 200.000 beschikbaar; per project maximaal € 50.000 (op basis van cofinanciering). Informatie en de voorwaarden staan op www.amersfoort.nl/toekomstfonds. Voor potentiële aanvragers die hun plan willen toetsen aan de voorwaarden is er op dinsdagmiddag 19 februari een bijeenkomst. Aanmelden voor deze middag kan via duurzamestad@amersfoort.nl.

Bericht geplaatst op 22 januari 2019
Informatie afkomstig van: https://www.amersfoort.nl/nieuws/subsidie-en-ondersteuning-voor-duurzame-ideeen.htm

Delen
22 januari 2019No comments,
Comments

Comments are closed here.