Uitreiking Buurtwetertegel aan Burenhulp Zielhorst

Uitreiking Buurtwetertegel aan Burenhulp Zielhorst

Op zaterdag 16 januari is, tijdens de bijeenkomst van de wijkG1000 in Zielhorst, de Buurtwetertegel uitgereikt aan Ricky Reuser, Loes Lerou en Vincent de Vos van Burenhulp Zielhorst. Burenhulp Zielhorst biedt wijkgenoten graag een helpende hand. Ze kunnen bijvoorbeeld aankloppen voor een luisterend oor, een klusje in de tuin, computerhulp, enzovoort. Burenhulp Zielhorst koppelt de hulpvrager aan wijkbewoners die als vrijwilliger hulp hebben aangeboden.

Oog voor elkaar

Het initiatief van Burenhulp Zielhorst bestaat nog niet zo heel lang, maar in iets meer dan een half jaar tijd zijn al meer dan 30 hulpvragen beantwoord. José van den Tweel van Welzin was de drijvende kracht bij de opstart, maar nu draait de organisatie op een groepje vrijwilligers, waaronder ook Hans Smit. “Het is mooi om te zien dat mensen in deze wijk graag iets voor elkaar willen betekenen en het is gewoon ook echt leuk om iemand te helpen”, aldus Smit. Dat laatste bevestigen Ricky Reuser en Loes Lerou, die regelmatig buurtbewoners helpen met de boodschappen en daarvoor veel dankbaarheid terugkrijgen.

Voor alledaagse dingen

Bewoners kunnen bij Burenhulp Zielhorst terecht als ze door persoonlijke omstandigheden even hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, bij het ouder worden of wanneer iemand er alleen voor komt te staan. Alledaagse dingen kunnen dan moeilijker gaan, zoals zware boodschappen dragen of een schilderij ophangen. Als familie en vrienden ver weg wonen, of al zóveel doen, biedt de Burenhulp uitkomst. Vincent de Vos van de Burenhulp legt uit dat het gaat om incidentele hulp. Voor medische of financiële hulp worden mensen doorverwezen naar de instanties die daarvoor bedoeld zijn.

Inloop in Het Middelpunt

De vrijwilliger van Burenhulp neemt de vraag aan en bekijkt of er een wijkbewoner is die kan helpen. Zo worden wijkbewoners met elkaar in contact gebracht. Elke maandag is er inloopochtend in Het Middelpunt, maar vragen kunnen ook telefonisch (06 40181255) of per e-mail (burenhulpzielhorst@gmail.com) gesteld worden. Buurtbewoners kunnen zich daar ook melden als ze zich willen aansluiten bij het team van hulpbieders.

De Buurtwetertegel

De Buurtwetertegel is voortgekomen uit het initiatief Buurtweter van de G1000. De initiatiefgroep ontdekte dat er al zoveel mensen zijn in Amersfoort, die zich inzetten voor hun buren en buurt, dat ze besloten hebben om een blijk van waardering te ontwikkelen, die gedurende een jaar maandelijks wordt uitgereikt aan de echte Buurtweters van Amersfoort. De materialen voor de Buurtwetertegel zijn gesponsord door Fountainheads, Jan Henk Bouman en Wim van Rooijen en de tegels zijn vrijwillig ontworpen en uitgevoerd door Anja Claassen, een keramiste uit Schothorst.

Delen
25 januari 2016No comments,

Geef een reactie