Vermeerkwartier start met Buurthulp voor thuiszitters en zorgverleners

Vermeerkwartier start met Buurthulp voor thuiszitters en zorgverleners

Op dit moment werken mensen in de zorg en andere kritieke diensten zoals politie, ambulance en brandweer zich rot voor onze collectieve gezondheid. We zullen hen hard nodig hebben! Ook is de algemene verwachting dat in de komende periode mensen in quarantaine moeten gaan, die dan de deur niet uit kunnen of mogen.

Om hen te ondersteunen is in het Vermeerkwartier de Buurthulp gestart. Ondanks dat men nu nog geen inzicht heeft in de vraag en het aanbod in deze wijk of buurt wilde een aantal bewoners toch iets bedenken om elkaar te kunnen helpen. Je kunt je voorstellen dat als je de zoveelste dienst van twaalf uur hebt gedraaid in het Meander, je blij bent als er wat boodschappen voor je klaar staan! Of als je pakje weggebracht is naar de winkel omdat je in winkeltijd op het politiebureau aan het werk was. Of dat je met je gezin in quarantaine zit en geen medicijnen kunt ophalen bij de apotheek, etc.

Je kunt op drie manieren meedoen met Buurthulp Vermeerkwartier:

  1. Ik wil graag gebruikmaken van de buurthulp.
  2. Ik wil graag een buurtbewoner helpen.
  3. Ik wil graag helpen met de coördinatie van de buurthulp.

In alle drie de gevallen kun je je opgeven via email: buurtwachtvermeerkwartier@gmail.com.

Keuze 1: Heb je ondersteuning nodig, geef dan in de mail even aan waar het om gaat en wanneer het zou moeten plaatsvinden, met vermelding van je naam en telefoonnummer/email, dan kunnen we het inplannen.

Keuze 2: Wil je helpen dan maken we een vrijwilligersprofiel aan en word je via email uitgenodigd als er een verzoek om hulp is binnengekomen. We zijn op dit moment bezig met het inrichten van een vrijwilligersplatform, daarover later meer.

Het initiatief ‘Buurthulp Vermeerkwartier’ is ontstaan vanuit het initiatief ‘Buurtwacht Vermeerkwartier’, dat opgericht werd tijdens een periode dat er veel inbraken waren in de buurt.

Misschien ook iets voor andere wijken?

Delen
14 maart 2020No comments
Comments

Comments are closed here.