Voorlopige sluiting eerste Amersfoortse hondenspeelplek

Voorlopige sluiting eerste Amersfoortse hondenspeelplek

5-8-2019 Persbericht Gemeente Amersfoort

Na een zeer succesvolle en drukbezochte eerste week sluit de gemeente de eerste hondenspeelplek van Amersfoort aan de Bieshaarlaan in Hoogland. Het gaat om een voorlopige sluiting. De speelplek werd vrijdag 25 juli geopend en sindsdien was het zeer druk met spelende en trainende baasjes en hun hond.
Wethouder Kees Kraanen (stedelijk beheer): “De speelplek bleek in een enorme behoefte te voorzien, op zich iets positiefs. Maar de toeloop bleek vele malen hoger dan verwacht. Dat bleek voor enkele buurtbewoners iets teveel van het goede, die ons ook nog eens terecht wezen op een te hoog hekwerk. Dat gaan we nu verwijderen en dat geeft ook tijd om betere maatregelen te treffen om overlast terug te dringen. De speelplek gaat dus even dicht om dat goed te regelen. De pilot heeft ons in korte tijd veel geleerd.”

De hondenspeelplek is een initiatief van een inwoner van Hoogland waar de gemeente medewerking aan verleent. Het concept omhelst een aantal ‘speeltoestellen’ waarmee zowel hond en baas samen kunnen spelen en trainen.
Soortgelijke hondenspeelplekken staan ook op stapel op andere plekken in de stad. Zoals aan de buitenkant van de geluidswal bij de Zevenhuizerpoort in Nieuwland en in het gebied Elisabeth Groen. Hier zullen ook geleerde lessen van de eerste hondenspeelplek in Hoogland worden meegenomen.

Delen
5 augustus 2019No comments
Comments

Comments are closed here.