Voorvechter Heiligenbergerbeekdal krijgt lintje

Voorvechter Heiligenbergerbeekdal krijgt lintje

Op 26 april was de heer Eduardus Henricus Maria Vosters één van de veertien Amersfoorters die een lintje kregen op het Stadhuis. De heer Vosters (1951) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Sinds 2000 verzamelde hij mensen om zich heen die het Heiligenbergerbeekdal ‘hersteld’ wilden zien, na het vertrek van Ziekenhuis Elisabeth. In 2003 richtte hij de Stichting Heiligenbergerbeekdal te Amersfoort op en werd secretaris. Hij was de drijvende kracht achter talloze initiatieven ter ondersteuning van de stichting. Hij kwam met een Beekdalvisie voor een onbebouwd Elisabethterrein en herstel van het Heiligenberger-beekdal. Samen met de stichting Heiligenbergerbeekdal slaagde hij erin om de Amersfoortse gemeenteraad te overtuigen het Heiligenbergerbeekdal te herstellen als groene wig in het stedelijk gebied. De gemeente paste het bestemmingsplan voor het Beekdal aan. Sinds 2014 is de stichting actief in de realisatie van deze ecologische verbinding tussen Amersfoort en Leusden.

Voor de Nieuw-Apostolische Kerk te Amersfoort is hij sinds 1980 actief als onder andere gemeentelid, diaken en priester. Voor de stichting Corantijn verzamelt hij goederen voor hulpbehoevenden in Suriname. Daarnaast was hij enkele jaren penningmeester van de Scoutingclub Impeesa.

 

Delen
11 mei 2017No comments
Comments

Comments are closed here.