Wegwijzer Financiering Bewonersinitiatieven

Wegwijzer Financiering Bewonersinitiatieven

Voor meer dan de helft van de bewonersinitiatieven is financiering een voortdurende uitdaging.

In de startfase is nog relatief makkelijk aan geld te komen, maar hoe zorg je voor een gezonde financiële basis op langere termijn? Wat werkt en past bij jouw initiatief? Hoe pakken andere initiatieven het eigenlijk aan? Onlangs heeft de organisatie NLZVE (“Nederland zorgt voor Elkaar”) een Wegwijzer Toekomstbestendige Financiering gelanceerd die je helpt deze vragen te beantwoorden. Met een eenvoudige ‘zelftest’ breng je je huidige inkomstenbronnen visueel in kaart. Vervolgens kun je je inlezen in de verschillende mogelijkheden om geld voor je bestaande en/of nieuwe activiteiten te genereren.

Je vindt de wegwijzer op hun website: https://nlzorgtvoorelkaar.nl/kennisbank_themas/wegwijzer+toekomstbestendige+financiering/default.aspx.

Je kunt de zelftest downloaden en direct aan de slag gaan. Of meld je aan voor een van de dubbelworkshops, waarin het werken met de wegwijzer gecombineerd wordt met het Veranderverhaal, een handige tool om de toegevoegde waarde van jouw initiatief op de lokale gemeenschap scherp te krijgen. Klik hier voor de eerstkomende dubbelworkshop die op vrijdag 11 november 2022 in De Witte Vlinder plaatsvindt.

Delen
3 november 2022No comments,
Comments

Comments are closed here.