Wij zijn Young Amersfoort

Wij zijn Young Amersfoort

Jongeren kwamen de afgelopen tijd behoorlijk vaak negatief in het nieuws. Van rellen (wat achteraf gelukkig mee is gevallen), tot aan klagende buurtbewoners wat betreft jongerenoverlast in verschillende wijken. Jongerencoach Raiza Gosens ging het gesprek aan met zowel buurtbewoners als jongeren.

Iedereen heeft het in deze bizarre tijden zwaar op hun eigen manier. Jongeren hebben een grote behoefte aan verbinding en erbij willen horen. Dat is de reden dat ze vaak met een grote groep samenhangen en doen wat jongeren doen, namelijk chillen. Waar het misgaat is dat ze worden weggestuurd. De grote vraag en frustratie voor jongeren blijft altijd: waar moeten we dan heen?

Uit dit probleem kwam een oplossing, namelijk een feestelijke jongerenbus WIJ ZIJN YOUNG AMERSFOORT. In de zomervakantie heeft een aantal jongeren onder begeleiding van Raiza en het jongerenplatform youngamersfoort.nl de activiteit georganiseerd. In totaal hebben we acht succesvolle ritten gereden. In de bus kwamen de jongeren, met mondkapjes, bij elkaar om te chillen en het feest bij te wonen.

Zelfs de burgemeester is langs geweest om met de jongeren in gesprek te gaan en ons uit te zwaaien. De jongeren voelden zich hierdoor gehoord en gezien en hebben zich echt goed gedragen. Er is een mooie verbinding ontstaan tussen jongeren, buurtbewoners en verschillende jongerenorganisaties.

We hebben met de activiteit meer dan 300 jongeren bereikt die we hebben kunnen informeren over het jongerenplatform Youngamersfoort.nl waar ze terecht kunnen voor alle gebundelde en belangrijke informatie uit de regio. Naast de busritten maken we een documentaire over de jongeren in Amersfoort. Hiermee willen we in kaart brengen wat er allemaal te doen is voor de jeugd en welke behoefte er leeft.

Alle jongeren met een leuk idee voor de wijk of de stad Amersfoort kunnen zich aansluiten, maar ook jongeren die vragen of problemen hebben, helpen we graag. Bezoek ons online op Youngamersfoort.nl of voel je welkom van maandag tot vrijdag 19.30 tot 21.30 op het Spinetpad 4.

De activiteit is mede mogelijk gemaakt door House of Happinesz, Summer of A, jongerenvereniging So What en Indebuurt033.

Video en foto’s door Ewerdt Heideman in samenwerking met Smulders Audiovisueel.

Video:

https://www.destadamersfoort.nl/lokaal/corona/359719/video-corona-partybus-door-amersfoort

Uit een persbericht van Young Amersfoort.

Delen
31 augustus 2020No comments
Comments

Comments are closed here.