Wijkwebsite voor Amersfoort Zuid

Wijkwebsite voor Amersfoort Zuid

Sinds september 2016 is een wijkwebsite online voor Amersfoort-Zuid: www.amersfoortzuid.info.

Makers van de website hopen een platform te worden voor alle initiatieven in hun gebied. Op de website zijn bijvoorbeeld al aanwezig: Duurzaam Amersfoort Zuid, Red Nimmerdor, het Mamacafé, het Reanimatienetwerk, de werkgroep veiligheid Amersfoort Zuid, de stichting Bewonersinitiatieven Amersfoort Zuid. Maar ook kerken, de wijkagenten, verenigingen, de buurtsportcoach, Toon Hermans Huis, de Bibliotheek.

De website www.amersfoortzuid.info is een soort digitaal stadsplein, waar mensen terecht kunnen voor informatie over alles wat er in het zuiden van de stad gebeurt, waar mensen organisaties, voorzieningen, activiteiten en nieuws kunnen vinden, en waar ze andere mensen kunnen vinden die hun interesses of ideeën delen, bijvoorbeeld om samen actie te ondernemen.

U kunt heel simpel zelf uw organisatie presenteren, en berichten, activiteiten of ideeën en projecten plaatsen. U maakt heel makkelijk een persoonlijk account aan op de website, en kunt daarna zelf bepalen wat u erop zet, want er is geen redactie. De website is van de wijk, en wordt geheel door de wijk gevuld.

De website biedt alle mogelijkheden om informatie te delen via sociale media, en u krijgt regelmatig een e-mail-nieuwsbrief die wordt gevuld met de items van de wijkwebsite.

Met de informatie van organisaties en bewoners ontstaat er op de wijkwebsite een mooie sociale kaart van Amersfoort-Zuid!

Delen
17 december 2016No comments
Comments

Comments are closed here.