Word bewonerslobbyist voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Word bewonerslobbyist voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Een belangrijk moment om het beleid de komende tijd te kunnen beïnvloeden. 16 maart lijkt nog ver weg maar wil je invloed, dan moet je nu aan de slag. LSA Bewoners organiseert komende zomer samen met Stichting Lobby Lokaal werksessies zodat je kan werken aan jouw bewonersagenda en een echte bewonerslobbyist wordt.

In een stevige bijeenkomst van 2,5 uur word je klaargestoomd tot een ‘bewonerslobbyist. Je gaat aan de slag om een concreet en praktisch stappenplan te maken zodat je richting de gemeenteraadsverkiezingen weet wat je te doen staat. Dat betekent dat je alle info krijgt over het proces – van hoe de gemeenteraadsverkiezingen werken, hoe je aandacht kan krijgen voor jouw ideeën in de campagne en jouw plannen uiteindelijk het collegeakkoord halen. Maar het moet ook praktisch zijn. Daarom maak je tijdens de sessie meteen een campagneplan, zodat je je eigen bewonersagenda in de spotlights kunt zetten. Je gaat dan goed voorbereid de komende verkiezingsperiode in. LSA Bewoners geeft deze training samen met Stichting Lobby Lokaal, zij geven speciaal lobbytrainingen voor maatschappelijke initiatieven op lokaal niveau.

In augustus zijn er nog twee sessies:

  • Woensdag 4 augustus – 19.30:22.00
  • Vrijdag 13 augustus – 13.00:15.30

Wil je na deze eerste sessie nog wat meer de diepte in? En wil je graag dat je campagneplan door iemand wordt gelezen en eventueel feedback krijgen? Dat kan op donderdag 26 augustus in een verdiepende bijeenkomst voor alle deelnemers die dat willen. Daarin krijgen een kijkje in de keuken van een lokale campagneleider die je van binnen laat zien hoe een politieke partij tijdens de verkiezingen werkt. Van tevoren kun je met de sessieleiders de plannen delen die je hebt gemaakt in het kader van de verkiezingen; wat zijn je doelen en hoe ga je die bereiken? Tijdens deze bijeenkomst krijg je daar ook feedback op om het nog te verbeteren.

De verdiepingssessie vindt plaats op 26 augustus van 19.30 tot 22.00.

Klik hier voor alle informatie.

Delen
26 juli 2021No comments,
Comments

Comments are closed here.