Workshops en Trainingen

Op deze pagina plaatsen we informatie over educatieve mogelijkheden die interessant zijn voor initiatiefnemers.

Ook Indebuurt033 heeft een pagina met informatie over workshops en trainingen voor vrijwilligers, veelal gratis. Zie https://www.indebuurt033.nl/vrijwilligers/vrijwilligersacademie/. Op deze pagina kun je een overzicht van het hele jaar downloaden.
Klik hier voor de workshops en training van maart en april 2020.

Ook de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij geeft via hun ‘knhm Foundation’ workshops en trainingen die interessant zijn voor initiatieven van verschillende soorten, van ‘Bedrijfsplan schrijven’ via ‘Crowdfunding’ tot ‘Vinden en binden van vrijwilligers’ en een trainingstraject ‘pitchen voor impact’.

Oktober 2020: ‘Help, een plan’ en ‘Omgevingswet’ door Natuur- en milieufederatie Utrecht

In oktober is er weer de cursus ‘Help, een plan!’. NMU praat je in drie avonden bij over de regelgeving rond bescherming van natuur en landschap, de totstandkoming van ruimtelijke plannen en hoe je die  kunt helpen ‘vergroenen’.

Heb je die cursus al eens gevolgd maar wil je wel graag alles weten over de nieuwe Omgevingswet? Meld je dan aan voor de cursus Omgevingswet. Beide cursussen kosten € 25. Geef je belangstelling aan via deze pagina.

Andere trainingen van NMU najaar 2020

Energie-ambassadeurs kunnen ook aan hun trekken komen dit najaar bij NMU met cursussen over Integrale energieplannen voor woningen, Warmtezoekers++ en de Warmtecamera. Er komt ook nog een extra avond over de Buurtbegeleider (bij energietransities). Klik hier voor meer informatie.

En ze beleggen in september een online bijeenkomst over verantwoord bouwen met hout.

De Nieuwe Wind belegt workshops en training over wonen en huren.

Nu ook online. Kijk op hun website voor meer informatie en om je in te schrijven op hun nieuwsbrief.

Heb jij suggesties voor deze pagina of geef je zelf een workshop of training die interessant is voor bewonersinitiatieven? Deel het met ons: redactie@bewoners033.nl.