Workshops en Trainingen

Op deze pagina plaatsen we informatie over educatieve mogelijkheden die interessant zijn voor initiatiefnemers.

Ook Indebuurt033 heeft een pagina met informatie over workshops en trainingen voor vrijwilligers, veelal gratis. Zie https://www.indebuurt033.nl/vrijwilligers/vrijwilligersacademie/. Op deze pagina kun je een overzicht van het hele jaar downloaden.
Klik hier voor de workshops en training van maart en april 2020.

Ook de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij geeft via hun ‘knhm Foundation’ workshops en trainingen die interessant zijn voor initiatieven van verschillende soorten, van ‘Bedrijfsplan schrijven’ via ‘Crowdfunding’ tot ‘Vinden en binden van vrijwilligers’ en een trainingstraject ‘pitchen voor impact’.

Los van Subsidie?

Meld je aan voor de seminar “Los van subsidie?” over de rol van financiering en crowdfunding in de verhouding tussen burgerinitiatief en gemeente. Deze wordt gehouden op donderdag 9 april om 13.30-16.30 onder auspiciën van Voor je Buurt. Adres: Europalaan 20 in Utrecht:
Voor de realisatie van een burgerinitiatief is bijna altijd geld nodig. En veel initiatieven vragen dan ook subsidie aan bij de gemeente, doen aan aanvraag bij een fonds of zamelen zelf geld in via crowdfunding. Maar wat voor invloed heeft de manier waarop een initiatief wordt gefinancierd op de duurzaamheid, onafhankelijkheid en uiteindelijk het succes? En wat gebeurt er met initiatieven als een tijdelijke overheidssubsidie stopt, is crowdfunding het alternatief?
Op 9 april presenteren we de inzichten van twee jaar onderzoek naar de rol van subsidie, crowdfunding en ondersteuning door de gebiedsprofessional bij het realiseren van maatschappelijke initiatieven. We gaan in gesprek over de dilemma’s die we zien met onderzoekers en professionals. En we blikken vooruit op de toekomst van meer democratische financiering van burgerinitiatief met instrumenten als buurtbudgetten, right to challenge en civic crowdfunding.
Binnenkort volgt meer informatie over het programma, maar meld je zelf en je collega’s nu alvast aan via dit formulier.

Heb jij suggesties voor deze pagina of geef je zelf een workshop of training die interessant is voor bewonersinitiatieven? Deel het met ons: redactie@bewoners033.nl.